2020-08-17 11:47:52• hírek • Bede Emőke

Nem ugyanaz az arc nézett vissza az autóból, mint ami a személyiben szerepelt

Augusztus 16-án a petei határrendészek alig 1 kilométerre a román-magyar határtól, Atya és Pusztadaróc között félreállítottak egy Renault Megane típusú személyautót, melyet egy német állampolgár vezetett.

A német rendszámú autóban rajta kívül még két török állampolgár, egy 32 és egy 20 éves férfi utazott. Az ellenőrzések során a határrendészeknek azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy miről is van szó, hiszen a török fiatalember által átnyújtott személyazonossági dokumentumban található képen egyértelműen nem a szóban forgó személy szerepelt.


A triót ezt követően a hatóság székhelyére kísérték, ahol a lefolytatott vizsgálatok során kiderült, hogy a 30 éves, német állampolgár és 32 éves török társa először Magyarországra szerették volna átjuttatni a fiatal utasukat, a végállomás pedig vallomásuk szerint Németország lett volna.  Az okmányokkal trükközni próbáló fiatalember ellen jogtalan határátlépés kísérlete miatt eljárást kezdeményeztek, a közegészségügyi kivizsgálás után pedig átadták őt a Szatmár Megyei Bevándorlási Iroda munkatársainak. A másik két férfinak embercsempészet miatt kell felelnie.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: